Dania na ciepło
-
Kurczak w adżice
Kurczak w adżice - soczyste kawałki kurczaka duszone w ostrej, aromatyczne paście odżyka z dodatkiem oleju. Wyraziste, pikantne danie o głębokim smaku. -
Szaszłyk z wieprzowiny
Kawałki wieprzowiny marynowane w soli i gruzińskich przyprawach, grillowane na ruszcie. -
Żeberka w słodko-pikantnym sosie
Delikatnie duszone w słodko-pikantnym sosie, serwowane z ziemniakami po meksykańsku, sałata pomidorową i meksykańskim sosem. -
Kebab
Mieszanka siekanego mięsa wołowego, wieprzowego i piersi kurczaka z czosnkiem, cebulą i gruzińskimi przyprawami, podawane z sosem sacebeli. -
Skrzydełka w panierce
Skrzydełka marynowane w gruzińskich przyprawach, panierowane w cieście i bułce tartej, smażone na złoto, podawane z sosem barbecue. -
Kuczmaczi w keczi
Tradycyjne gruzińskie danie składające się z wołowej wątroby i serca duszonych z cebulą i gruzińskimi przyprawami, podawane z dodatkiem granatu. -
Satsivi
Tradycyjne gruzińskie danie z kurczaka w sosie orzechowym na bazie włoskich orzechów, ziół i gruzińskich przypraw. -
Odźachuri
Tradycyjne gruzińskie danie z duszonej wieprzowiny z ziemniakami, czerwoną i zieloną papryką, czosnkiem oraz gruzińskimi przyprawami. -
Czkmeruli
Kurczak smażony w sosie czosnkowo-śmietanowym z gruzińskimi przyprawami. -
Warzywa z grilla
Grillowane kawałki papryki, bakłażana, cukinii, cebuli i pomidora, doprawione gruzińskimi przyprawami. -
Smażone grzyby z serem
Smażone grzyby z cebulą, zapiekane z serem. -
Kebab z gruzińską sałatką i frytkami
Mieszanka siekanego mięsa wołowego, wieprzowego i piersi kurczaka z czosnkiem, cebulą oraz aromatycznymi gruzińskimi przyprawami, podana z gruzińską sałatką i chrupiącymi frytkami.
Dania na ciepło 2
-
Chinkali
Tradycyjne gruzińskie pierożki z cienkiego ciasta, wypełnione soczystym farszem z mięsa, przypraw i bulionu. -
Chinkami z serem
Tradycyjne gruzińskie pieroźki wypełnione domowym białym serem gruzińskim, zawinięte w cienkie ciasto. -
Chaczapuri adżaruli
Ciasto drożdżowe w kształcie łódki, zapieczone z dużą ilością roztopionego sera, z wbitym jajkiem i kawałkiem masła. Podawane na gorąco, kremowe i sycące. -
Chaczapuri imeruli
Płaski placek z ciasta drożdżowego, wypełniony delikatnym, słonym białym serem gruzińskim, zapieczony na złocisty kolor. -
Lobiani
Placek z ciasta drożdżowego, zapiekany z farszem z fasoli, smażonej cebuli i gruzińskich przypraw. -
Kubdari
Tradycyjne gruzińskie danie w ciasta drożdżowego, pieczone z masłem, z farszem z mielonej wieprzowo-wołowej mięsa i gruzińskich przypraw. -
Żeberka wieprzowe w adżice
Marynowane w adżyce żeberka wieprzowe, pieczone w tradycyjnym keczi.
Dania na zimno
-
Pchali Miks
Tradycyjne gruzińskie danie z warzyw i orzechów włoskich, doprawione czosnkiem, ziołami i octem, ozdobione owocami granatu. -
Sałatka Gruzińska domowa
Gruzińska sałata domowa z pomidorów, ogórków, cebuli i natki pietruszki, z dodatkiem orzechów włoskich, przypraw gruzińskich i oleju. -
Sałatka warzywna
Lekka sałatka warzywna z ogórków, pomidorów, cebuli i natki pietruszki, skropiona oliwą z oliwek. -
Sałatka Grecka
Klasyczna sałatka grecka z ogórkiem, pomidorem, papryką, sałatą, oliwkami i serem feta, doprawiona oregano i oliwą z oliwek. -
Sałatka Cezar
Sałatka Cezar z delikatnym kurczakiem, chrupiącą sałatą, sosem majonezowym, parmezanem, grzankami, oregano i czarnym pieprzem. -
Marynowane przekąski
Mieszanka tradycyjnych marynat: gruzińskiego jonjoli, kiszonej kapusty, ogórków, papryki i pomidorów.
Zupy
-
Zupa Charcho
Tradycyjna gruzińska zupa z wołowiną, ryżem, cebulą, czosnkiem, papryką i sosem pomidorowym, doprawiona gruzińskimi przyprawami i ziołami. -
Czychirtma
Tradycyjna gruzińska zupa z piersią kurczaka, cebulą, jajkami, czosnkiem i masłem, doprawiona aromatycznymi przyprawami i ziołami. -
Barszcz Ukraiński
Tradycyjna zupa z buraków, kapusty, ziemniaków, marchewki i mięsa, aromatyzowana czosnkiem, koperkiem i kwaskowatym smakiem. Zupa gotowana na bulionie. -
Solianka po gruzińsku w keczi
Zupa w stylu gruzińskim na bazie wołowiny, z dodatkiem sosu pomidorowego, cebuli, gruzińskich przypraw i ziół, serwowana na tradycyjnym talerzu keczi. -
Zupa grzybowa
Tradycyjna zupa na bazie leśnych grzybów, z dodatkiem aromatycznych przypraw i ziół. -
Zupa warzywna
Zupa warzywna na bazie ziemniaków i kalafiora, wzbogacona pomidorami, marchewką oraz cebulą, doprawiona aromatycznymi ziołami.
Pierogi
-
Pierogi z ziemniakami
Delikatne pierogi wypełnione kremowym farszem z gotowanych ziemniaków. -
Pierogi z kapustą i grzybami
Klasyczne pierogi z mieszanką duszonej kapusty i aromatycznych leśnych grzybów. -
Pierogi z serem (słonym)
Pierogi z nadzieniem z wyrazistego, słonego białego sera. -
Pierogi z wiśniami
Pierogi z soczystym, lekko kwaskowatym farszem z wiśni, podawane na słodko. -
Pielmieni
Cienkie pierożki z mięsnym farszem, gotowane na wywarze lub wodzie, o wyrazistym smaku.
Desery
-
Miodownik
Warstwowe ciasto miodowe przełożone kremem, o delikatnej strukturze i głębokim smaku miodu. -
Napoleonka
Klasyczne ciasto z warstw kruchych blatów przełożonych aksamitnym kremem budyniowym, posypane cukrem pudrem.
Dodatki
-
Ziemniaki po meksykańsku
Smażone ziemniaki podawane z sosem meksykańskim. -
Frytki
Chrupiące, złociste kawałki smażonych ziemniaków. -
Gruziński sos tkemali
Produkowany ze śliwek i specjalnie dobranych przypraw. -
Sos Sacebelli
Sos pomidorowy gruziński, lekko pikantny z kawałkami warzyw i przyprawami. -
Adżyka
Pikantna, aromatyczna pasta z czerwonych papryk, czosnku, ziół i przypraw, tradycyjny gruziński dodatek do dań. -
Sos Cezar
Majonezowy sos z czosnkiem, sosem sojowym, Worcestershire i oregano. -
Sos czosnkowy
Majonezowy sos z wyraźnym aromatem czosnku. -
Sos meksykański
Kremowy sos na bazie majonezu i ketchupu, z dodatkiem oliwek, oregano, czosnku i czarnego pieprzu.